AvtalehåndteringDigital signering

Visma Sign: På fjellet og i stua

2 min læstid | 26.4.2023

Norge. Et langt land med steder der ingen skulle tru at nokon kunne bu. Hast på hytta i Hemsedal? Ingen problem med Visma Sign.

Å ta ettermiddagsfri for å reise til hytta er ikke helt ukjent for oss nordmenn. Vi slipper trafikken, får ekstra tid til å gå på ski, samt rekker tacofredag i skjønne naturomgivelser.

Tenk dere at alt er klart til reisen. Bilen er fullastet med mat og saker, takboksen med ekstra klær og sånt, skiene er godt festet til takstativet og dessverre måtte hummer og kanari bli hjemme. Noen timers kjøring senere er dere endelig frem. Inn med alt og ut med mat.

Snøskuffe(lse)

Peisen varmer sjelen og hjertet, lukten fra kjøkkenet fyller hyttestuen med glede og forventning. Sluk taklyset, tenn lys, slapp av i dine hjemmestrikkede ullsokker. Endelig er det fredagskveld og gullrekka er i vente.

Pling! “Hei. Ser det mangler din underskrift på de siste dokumentene. Mvh, Tove.”

Snøen daler ned. Kommunens brøytebiler er opptatt andre steder enn den smale veien som leder frem til hytten og kontoret ligger omtrent 20 mil unna. Det er kaldt ute. Snømåking? Glem det.

Som regel fikser febrilsk leting etter en løsning ingenting. Heller er det ikke akkurat heldig at de andre styremedlemmene signerte disse før de dro på helgetur til forholdsvis Kristiansand og gokk. Styremøtet begynner kl. 08:30 på mandag.

En sikker løsning med Visma Sign

Visma Sign lar deg signere styreprotokoller, arbeidsavtaler, årsregnskap osv. – hvor du vil, når du vil. Det er bare til å sende en invitasjon til signering via e-post. Lenken og passord til signeringen kommer per e-post og/eller SMS.

Den skybasert løsning tilbyr også såkalt to-faktor autentisering hvis du ønsker ekstra sikkerhet. Invitasjonen blir fremdeles sendt som før, men løsningsordet blir sendt via SMS. Det er bare til å lese gjennom dokumentene og går videre til signering med BankID/BankID på mobil.

Har ikke en av de som skal signere en norsk, svensk, dansk, eller finsk BankID? Null problem med Visma Sign. Da kan de bruke såkalt lett autentisering ved å tegne inn signaturen med musepekeren eller fingeren istedenfor.

Pust ut, slapp av

Man kan også sjekke statusen på signeringer. Har alle de underskriverene åpnet sin invitasjon? Har de lest dokumentene og signert disse? Du kan sende en påminnelse hvis ikke. Alle dokumentene lagres i firmaets mapper i et digitalt arkiv.

Alt med Visma Sign tar null komma niks. Det enklest er ofte det beste, som det sies. Redd helgens hyttekos og se hvordan du kan senke både skuldrene og snøskuffen.

Godt for dere. Godt for Tove.

Minna Hirvonen

Minna Hirvonen jobber med innholdsmarkedsføring. Minna verdsetter nyttige og informative tekster. Derfor ble hun innholdprodusent allerede i 2004, slik at de som er tørste på informasjon kan finne svar gjennom digitale kanaler.