Visma Sign Webskjema

Webskjema for bedrift for digital signering

Benytt Visma Sign sitt webskjema når du trenger et webskjema for bedriften din. Gjør det enkelt for kunder, partnere og de ansatte å ta hånd om oppgavene sine med skjema som kan signeres digitalt

Gjør oppgaven enkel

Webskjema fra Visma Sign

Gjør det enkelt for kunder, partnere og de ansatte å ta hånd om oppgavene sine med skjema som kan signeres digital. Skjemaet kan brukes hvor som helst og når som helst. Opplysningene på skjemaet blir umiddelbart tilgjengelig for bedriften eller organisasjonen din.

Slik kan du eliminere papirskjemaer og sørge for en kundeopplevelse som passer vår moderne tid.

En tjeneste, flere ulike bruksområder

Digitalt signerte skjemaer egner seg for en rekke bransjer og til ulike bruksområder – fra innsamling av individuelle data til innsamling av komplekse kundedata.

Finans- og forsikringsbransjen
Sosial- og helsevesen
Utdanningssektoren

Med webskjemaer reduserer du kundenes fysiske kundebesøk, setter fart på serviceprosesser og forbedrer kundeopplevelsen på en helhetlig måte. Med Visma Sign digitaliserer du blant annet følgende skjemaer:

 • Låne- og forsikringssøknader
 • Varsel om oppsigelse
 • Endring av kontaktdetaljer
 • Innsamling av kundeinformasjon

I sosial- og helsesektoren er det ikke bare tidkrevende å legge inn skjemaer i databaser, men også feilutsatt og stedsbestemt. Med Visma Signs digitale skjemaer hjelper du organisasjonens ansatte med å samle inn informasjonen de trenger fleksibelt uten å være bundet til en datamaskin midt i en travel hverdag. Du senker kostnadene og forbedrer helhetlig pasientbehandling.

For eksempel kan følgende skjemaer digitaliseres:

 • Foreløpige informasjonsskjemaer
 • Omsorgsavtale
 • Bistandssøknader
 • Helseundersøkelser
 • Rapporteringsskjema
 • Forespørsel om tilgang til personopplysninger

Ved å bytte til digitalt utfylte og signerte skjema effektiviserer du kommunikasjonen mellom hjem og skole og reduserer sikkerhetsrisikoen. Husk at plasseringen av skjemaene som inneholder personopplysninger er i skyen – ikke i skolesekken til skolebarnet.

 • Fraværs- og feriesøknader
 • Kontaktskjema
 • Leirskoleskjemaer
 • Rapporter om matallergier og religiøs tro

Enklere bedrift ved hjelp av webskjemaer


Businesspakke for Visma Sign inkluderer et gratis webskjema for digital signatur . Webskjemaet er tilgjengelig for alle bedrifter som benytter seg av Visma Sign på Business-nivå. Det digitale skjemaet fylles ut raskt, og opplysningene kan behandles med én gang.

Bruk digitale skjemaer for salg, personaladministrasjon, innkjøp, kundeservice og administrasjon uten å måtte opprette separate datasystemprosjekter.

Lag de skjemaene du trenger

Du trenger ingen webdesign-kunnskaper; med Visma Sign Forms kan du lage proffe webskjema på bare noen få minutter. Skjemaet kan umiddelbart legges til på for eksempel nettsiden din, eller i bedriftens nettbutikk.

Ubegrensede bruksområder

Bestillingsblanketter, godkjennelse av vilkår, fullmakter, forespørsler om kundeinformasjon i henhold til GDPR, oppsigelser av tjenester. Digitaliser på en enkel måte skjemaer som krever signering.

Inngår i tjenesten

Webskjemaene er inkludert i Visma Sign-tjenesten og er tilgjengelig for alle våre bedriftskunder på Business-nivå.

Overfør opplysningene til et eksternt system

Opplysningene fra webskjemaene kan enkelt overføres eksterne system som kundehåndteringssystem, medlemsregistre og ulike databaser.

Smidig integrasjon

I tillegg til nettsider, kan du også enkelt integrere webskjema til det systemet eller den tjenesten du måtte ønske.

Sikker og pålitelig

Med Visma Sign sine webskjemaer kan du samle inn sensitive opplysninger i henhold til forskrifter om personvern og datasikkerhet.

“Med hovedkontoret på Lørenskog i Norge, ble Visma Sign helt aktuelt for POWER i fjor på grunn av pandemien.”

Andrè Skavhaug, Shared Service Center Manager, Power

Les kundecase

Eksempel – Slik bruker du webskjema

Skjemaer for bestillinger eller oppsigelser av tjenester

Et skjema som signeres digitalt, gjør det enkelt å bestille en tjeneste. Du krever ikke at kunden fysisk er til stede, du tilbyr i stedet en fleksibel og moderne måte å ta hånd om forretningene.

Ettersom den som fyller i dokumentet må bekrefte opplysningene med en digital signatur, kan du alltid være sikker på personens identitet.

 1. Logg inn eller registrer deg på Visma Sign og velg: Opprett et webskjema
 2. Tilpass feltene til de opplysningene du trenger, for eksempel: informasjon om bestilleren, tjenesten som bestilles eller sies opp.
 3. Bestem om skjemaet må signeres av flere signatorer.
  For eksempel kan bestilling eller oppsigelse av forsikringer kreve signering fra flere personer.
 4. Publiser webskjemaet og legg det inn på nettsiden til bedriften din. Ferdig!

Du kan også bruke skjemaet med en direktelenke som du sender til de personene du trenger opplysningene til for å bestille tjenesten. Alle utfylte skjemaer lagres uten ekstra kostnader på Visma Sign-kontoen til bedriften din, i de mappene dere har bestemt.

FAQ – VANLIGE SPØRSMÅL

BRUKSOMRÅDER

 • Hva er et webskjema som signeres digitalt?
  Et webskjema som signeres digitalt er et skjema som brukeren fyller ut digitalt f.eks. via en nettside eller en direkte lenke. For at brukeren skal kunne sende inn skjemaet, må han/hun bekrefte sin identitet med BankID (sikker identifisering).
 • Hvordan kan jeg lage et Visma Sign-webskjema?
  Alle bedriftskunder som har kjøpt Visma Sign på Business-nivå kan opprette Sign-webskjema uten å måtte betale noe ekstra. Logg inn på Visma Sign og velg webskjema på menyen.

IDENTIFISERING

 • Betraktes webskjemaer som bindende? Kan jeg for eksempel bruke et webskjema for å skrive en avtale/kontrakt?
  Ja! Et webskjema som signeres digitalt er juridisk bindende. Sikker identifisering sammen med at skjemaet blir sendt inn, fungerer på samme måte som når du for eksempel identifiserer deg i nettbanken din. Det at brukeren signerer webskjemaet digitalt er like gyldig som om penn og papir hadde vært brukt i stedet.
 • Hvilke personopplysninger om brukerne kan jeg samle inn? Hvordan blir disse opplysningene tatt hånd om på en trygg måte?
  Før en bruker signerer webskjemaet, blir han/hun bedt om å oppgi hele personnummeret sitt. Men personnummeret lagres ikke i tjenesten i en identifiserbar form. Mer informasjon om opplysninger som lagres i Visma Sign-tjenesten. Dersom du samler inn sensitive personopplysninger eller andre konfidensielle opplysninger på webskjemaet ditt, bør du under innstillinger for webskjema krysse av for at den ikke skal sendes inn via e-post etter signeringen. I Visma Sign administreres personopplysningene i samsvar med tjenestens personvernerklæring, og innholdet i skjemaet er ikke synlig for andre enn selskapet som eier skjemaet og den som signerer det.

PRISOVERSIKT

 • Hva ligger i prisen?
  Prisen på tjenesten er i henhold til Visma Sign sin prisliste hvor ett utfylt skjema tilsvarer bruk av én signatur. Se mer informasjon i prisoversikten.
 • Koster denne tjenesten noe for den som signerer?
  Brukeren, altså den som skal signere på skjemaet, betaler ikke noe for dette.

Vi hjelper deg gjerne!

Hvis du vil vite mer om webskjema eller Visma Sign, kan du sende oss en kontaktforespørsel. Når du registrerer deg, kan du komme i gang med tjenesten på 5 minutter.