Sikker innsamling med webskjema

Bruk Visma Sign Forms for webskjemaer som må fylles ut og deretter signeres. På denne måten verifiseres identiteten til de som fyller ut skjemaet og opplysningene samles på ett sted, helt digitalt.

dokumentet har blitt signert elektronisk

smarte webskjemaer for sikker innsamling av data

Hva er et webskjema?

Et webskjema som signeres digitalt er et skjema som brukeren fyller ut digitalt f.eks. via en nettside eller en direkte lenke. For at brukeren skal kunne sende inn skjemaet, må han/hun bekrefte sin identitet med BankID.

Det digitale skjemaet kan brukes hvor som helst og når som helst.

Opplysningene på webskjemaet blir umiddelbart tilgjengelig og kan behandles med én gang fra Visma Sign.

Eliminere papirskjemaer og sørge for en kundeopplevelse som passer vår moderne tid.

webskjema for sikker innsamling av data

En tjeneste, flere ulike bruksområder

Raskere innsamling av data med webskjemaer

Digitalt signerte skjemaer egner seg for en rekke bransjer og til ulike bruksområder – fra innsamling av individuelle data til innsamling av komplekse kundedata..

Webskjemafunksjonen er tilgjengelig i Visma Signs Business- og Enterprise-pakker.

Finans- og forsikringsbransjen

Smidigere prossesser

Med webskjemaer reduserer du kundenes fysiske kundebesøk, setter fart på tjenesteprosesser og forbedrer kundeopplevelsen på en helhetlig måte. Med Visma Sign digitaliserer du blant annet følgende skjemaer:

 • Låne- og forsikringssøknader
 • Oppsigelsesvarsler
 • Endringer av kontaktdetaljer
 • Innsamling av kundeinformasjon

Sosial- og helsevesen

Bli kvitt papirskjemaer

I sosial- og helsesektoren er det ikke bare tidkrevende å legge inn skjemaer i databaser, men også feilutsatt og stedsbestemt. Med Visma Signs webbskjemaer hjelper du organisasjonens ansatte med å samle inn informasjonen de trenger fleksibelt uten å være bundet til en datamaskin midt i en travel hverdag. Du senker kostnadene og forbedrer helhetlig pasientbehandling.For eksempel kan følgende skjemaer digitaliseres:

 • Foreløpige informasjonsskjemaer
 • Omsorgsavtaler
 • Bistandssøknader
 • Helseundersøkelser
 • Rapporteringsskjemaer
 • Forespørsel om tilgang til personopplysninger

Utdanning

Forenkle den endeløse skjemavelten

Ved å bytte til digitalt utfylte og signerte skjemaer effektiviserer du kommunikasjonen mellom hjem og skole samtidig som sikkerhetsrisikoen reduseres. Husk at skjemaene som inneholder personopplysninger lagres i skyen – ikke i skolesekken til barne.

 • Fraværs- og ferieforespørsler
 • Kontaktinformasjonsskjemaer
 • Leirskjemaer
 • Rapporter om matallergier og religiøs tro

Eksempel – slik bruker du webskjemaer

Skjema for bestilling eller oppsigelse av tjeneste

Et skjema som signeres digitalt, gjør det enkelt å bestille en tjeneste. Du krever ikke at kunden fysisk er til stede, du tilbyr i stedet en fleksibel og moderne måte å ta hånd om forretningene.

Ettersom den som fyller i dokumentet må bekrefte opplysningene med en digital signatur, kan du alltid være sikker på personens identitet.

1.
Logg inn eller registrer deg på Visma Sign og velg: Opprett et webskjema

2.
Tilpass feltene til de opplysningene du trenger, for eksempel: informasjon om bestilleren, tjenesten som bestilles eller sies opp.

3.
Bestem om skjemaet må signeres av flere signerere.
For eksempel kan bestilling eller oppsigelse av forsikringer kreve signering fra flere personer.

4.
Publiser og innlem skjemaet på bedriftens nettside. Ferdig!

Du kan også bruke skjemaet med en direktelenke som du sender til de personene du trenger opplysningene til for å bestille tjenesten. Alle utfylte skjemaer lagres uten ekstra kostnader på Visma Sign-kontoen din, i de mappene dere har bestemt.

smarte webskjemaer for sikker innsamling av data

Én skjema, mange formål

Sikker og effektiv håndtering av informasjon

Lag de skjemaene du trenger

Med Visma Sign Forms kan du lage proffe webskjema på bare noen få minutter. Skjemaet kan umiddelbart legges til på for eksempel nettsiden din, eller i bedriftens nettbutikk.

Ubegrensede bruksområder

Bestillingsblanketter, godkjennelse av vilkår, fullmakter, oppsigelser av tjenester… Digitaliser på en enkel måte alle de skjemaer som krever signering.

Smidig integrasjon

I tillegg til nettsider, kan du også enkelt integrere webskjema til det systemet eller den tjenesten du måtte ønske.

Beskyttelse av sensitive opplysninger

Hvis du samler inn sensitive opplysninger som personnummer på et skjema, lagres de ikke i tjenesten i identifiserbar form. Innholdet i skjemaet er ikke synlig for andre enn bedriften som eier skjemaet og personen som har signert det.

Overfør opplysningene til et eksternt system

Opplysningene fra webskjemaene kan enkelt overføres eksterne system som kundehåndteringssystem, medlemsregistre og andre ulike databaser.

Juridisk bindende skjemaer

Et elektronisk signert skjema er juridisk bindende. Sterk identifikasjon ved sending av skjemaet fungerer på samme måte som når en bruker identifiserer seg for nettbanken.

Vi ønsket å forenkle salgsprosessen for både kundene og selgerne våre. Takket være Visma Sign med sin webskjemafunksjon er det nå også billigere og mer tidseffektivt å selge eller leie ut utstyr til kunder.

Jenny Kushner, Market Intelligence Coordinator, Pon Cat

Prøv selv!

Å prøve Visma Signs alle funksjoner er helt gratis og uforpliktende. Ingen kredittkort eller fakturaopplysninger kreves.

Hvis du vil vite mer om webskjema eller Visma Sign, kan du sende oss en kontaktforespørsel.