Med et webskjema samler du inn data på smidig og sikker måte

Bruk Visma Signs webskjemaer for skjemaer som må fylles ut og deretter signeres. På denne måten verifiseres identiteten til de som fyller ut skjemaet og opplysningene samles på ett sted, helt digitalt.

webskjema visma sign

Hva er et webskjema?

Et webskjema som signeres digitalt er et skjema som brukeren fyller ut digitalt f.eks. via en nettside eller en direkte lenke. For at brukeren skal kunne sende inn skjemaet, må han/hun bekrefte sin identitet med BankID.

Skjemaet kan brukes hvor som helst og når som helst.

Opplysningene på skjemaet blir umiddelbart tilgjengelig og kan behandles med én gang fra Visma Sign.

Eliminere papirskjemaer og sørge for en kundeopplevelse som passer vår moderne tid.

“Vi ønsket å forenkle salgsprosessen for både kundene og selgerne våre. Takket være Visma Sign med sin webskjemafunksjon er det nå også billigere og mer tidseffektivt å selge eller leie ut utstyr til kunder.”

– Jenny Kushner, Market Intelligence Coordinator, Pon Cat

Les kundecase

En tjeneste, flere ulike bruksområder

Raskere innsamling av data

Bedrifter som bruker Visma Signs Business eller Enterprise-pakke kan lage sikre webskjemaer. Digitalt signerte skjemaer egner seg for en rekke bransjer og til ulike bruksområder – fra innsamling av individuelle data til innsamling av komplekse kundedata.

Finans- og forsikringsbransjen
Sosial- og helsevesen
Utdanningssektoren

Med webskjemaer reduserer du kundenes fysiske kundebesøk, setter fart på serviceprosesser og forbedrer kundeopplevelsen på en helhetlig måte. Med Visma Sign digitaliserer du blant annet følgende skjemaer:

 • Låne- og forsikringssøknader
 • Varsel om oppsigelse
 • Endring av kontaktdetaljer
 • Innsamling av kundeinformasjon

I sosial- og helsesektoren er det ikke bare tidkrevende å legge inn skjemaer i databaser, men også feilutsatt og stedsbestemt. Med Visma Signs webbskjemaer hjelper du organisasjonens ansatte med å samle inn informasjonen de trenger fleksibelt uten å være bundet til en datamaskin midt i en travel hverdag. Du senker kostnadene og forbedrer helhetlig pasientbehandling.

For eksempel kan følgende skjemaer digitaliseres:

 • Foreløpige informasjonsskjemaer
 • Omsorgsavtale
 • Bistandssøknader
 • Helseundersøkelser
 • Rapporteringsskjema
 • Forespørsel om tilgang til personopplysninger

Ved å bytte til digitalt utfylte og signerte skjema effektiviserer du kommunikasjonen mellom hjem og skole og reduserer sikkerhetsrisikoen. Husk at plasseringen av skjemaene som inneholder personopplysninger er i skyen – ikke i skolesekken til skolebarnet.

 • Fraværs- og feriesøknader
 • Kontaktskjema
 • Leirskoleskjemaer
 • Rapporter om matallergier og religiøs tro

Eksempel – Slik bruker du webskjema

Skjemaer for bestillinger eller oppsigelser av tjenester

Et skjema som signeres digitalt, gjør det enkelt å bestille en tjeneste. Du krever ikke at kunden fysisk er til stede, du tilbyr i stedet en fleksibel og moderne måte å ta hånd om forretningene.

Ettersom den som fyller i dokumentet må bekrefte opplysningene med en digital signatur, kan du alltid være sikker på personens identitet.

 1. Logg inn eller registrer deg på Visma Sign og velg: Opprett et webskjema
 2. Tilpass feltene til de opplysningene du trenger, for eksempel: informasjon om bestilleren, tjenesten som bestilles eller sies opp.
 3. Bestem om skjemaet må signeres av flere signatorer.
  For eksempel kan bestilling eller oppsigelse av forsikringer kreve signering fra flere personer.
 4. Publiser webskjemaet og legg det inn på nettsiden til bedriften din. Ferdig!

Du kan også bruke skjemaet med en direktelenke som du sender til de personene du trenger opplysningene til for å bestille tjenesten. Alle utfylte skjemaer lagres uten ekstra kostnader på Visma Sign-kontoen til bedriften din, i de mappene dere har bestemt.

Enklere bedrift ved hjelp av webskjemaer

Gjør det enkelt for kunder, partnere og de ansatte å ta hånd om oppgavene sine med skjema som kan signeres digital.

Lag de skjemaene du trenger

Du trenger ingen webdesign-kunnskaper; med Visma Sign Forms kan du lage proffe webskjema på bare noen få minutter. Skjemaet kan umiddelbart legges til på for eksempel nettsiden din, eller i bedriftens nettbutikk.

Ubegrensede bruksområder

Bestillingsblanketter, godkjennelse av vilkår, fullmakter, forespørsler om kundeinformasjon i henhold til GDPR, oppsigelser av tjenester. Digitaliser på en enkel måte skjemaer som krever signering.

Inngår i tjenesten

Alle bedriftskunder som har kjøpt Visma Sign på Business-nivå kan opprette webskjemaer uten å måtte betale noe ekstra. Logg inn på Visma Sign og velg webskjema på menyen.

Overfør opplysningene til et eksternt system

Opplysningene fra webskjemaene kan enkelt overføres eksterne system som kundehåndteringssystem, medlemsregistre og ulike databaser.

Smidig integrasjon

I tillegg til nettsider, kan du også enkelt integrere webskjema til det systemet eller den tjenesten du måtte ønske.

Sikker og pålitelig

Med Visma Sign sine webskjemaer kan du samle inn sensitive opplysninger i henhold til forskrifter om personvern og datasikkerhet.

Prøv selv!

Å prøve Visma Signs alle funksjoner er helt gratis og uforpliktende. Ingen kredittkort eller fakturaopplysninger kreves. Hvis du vil vite mer om webskjema eller Visma Sign, kan du sende oss en kontaktforespørsel.

Forskjellige ikoner