Digital signering for offentlig sektor

Kostnadseffektive prosesser for offentlige foretak og kommuner

Digital signatur hjelper deg å minimere manuell dokumenthåndtering og papirarbeid på en enkel måte.

digital signering for staten, kommunene og den offentlige forvaltningen

Tjenesten er selvforklarende. Den er veldig tydelig og enkel i bruk med ingen lange prosesser for å komme i gang. Så snart man har innloggingsinformasjonen klar, så kan man enkelt og greit gå rett inn på siden og ta tjenesten i bruk

– Madeleine Pettersson, Beijer Industri
Les kundecase

Offentlig administrasjon

Digital signaturer øker intern effektivitet og hjelper dine medborgere til å ha et positivt syn på offentlig administrasjon. Bruk av digitale signaturer er en enkel effektiv, kostnadsbesparende og miljøvennlig måte å behandle dokumenter på.

Søknad om tillatelse til tiltak

Automatiser enkelt søknadsprosessen for byggetillatelser ved å bruke webskjemaer som kan signeres elektronisk.

Styreprotokoll

I løpet av ett døgn kan du ha signert og arkivert referater og protokoller fra styremøtene.

Leieavtaler for bolig

Med digitale signaturer trenger man ikke møte opp på et kontor eller skanne inn bilag når man skal skrive under på en leieavtale.

Sosiale tjenester

Med digitale signaturer kan du for eksempel godkjenne beslutninger om sosialhjelp, slik at behandlingstiden blir betydelig forkortet.

Innkjøp

Innkjøpsrutinene går raskere når du kan be om godkjenning fra de ansvarlige parter ved hjelp av elektroniske signaturer.

Arkivering av dokumenter

Dokumenter signert med Visma Sign lagres i et digitalt arkiv. Ved hjelp av tilgangsinnstillinger kan du definere hvem som har tilgang til hvilke dokumenter. Takket være Visma Signs enestående sikkerhetstiltak kan alle dokumenter trygt lagres i det digitale arkivet.

Digital signering for foreninger

Foreninger & stiftelser

Digitale signaturer reduserer unødig papirarbeid, senker kostnadene og gjør prosessene mye raskere. Så kan du konsentrere deg om det viktigste.

Administrering av medlemsopplysninger

Med ferdige webskjemaer som legges inn på nettsiden og signeres digital, kan du enkelt samle inn og oppdatere medlemsinformasjon i henhold til GDPR-forordningen.

Administrativt arbeid

Møtereferater, avgjørelser, arbeidskontrakter … Det er mye å spare på å digitalisere administrative oppgaver i bedriften din.

Samarbeidsavtaler

Det blir enklere å finne nye samarbeidspartnere når du forenkler avtaleprosessen med bidragsytere, sponsorer og andre selskaper.

Hvorfor bør du velge Visma Sign?

Med digitale signaturer kan du foreta beslutninger og inngå avtaler raskere, og så sparer du både tid og kostnader i tillegg.

Alle signerte dokumenter lagres automatisk i det digitale arkivet. Du kan lett se nærmere på dokumenter og bilag som hører til avtaler og beslutninger, på ett og samme sted, uten å måtte lete i papirmøllen.

Kontakt oss

2 300 000+

brukere har signert med Visma Sign.

50 000+

Bedrifter og organisasjoner stoler på Visma Sign.

100%

Sikker og juridisk bindende måte å signere dokumenter på.

Rask, trygg og pålitelig

Visma Sign-tjenesten har fra første stund tatt datasikkerhet på alvor, og utfører regelmessig sikkerhetsrevisjoner. Servere for tjenesten ligger i Finland.

Håndtering av kundeopplysninger oppfyller GDPR-forskriftene. Det er kun autoriserte representanter som har tilgang på dokumentene i tjenesten.

En trygg tjeneste

Hvert dokument og hver signatur kan spores. Visma Sign er velegnet for pålitelig håndtering og administrasjon av sensitive opplysninger. Tjenesten benyttes blant annet av forskjellige forsikringsbyråer, banker, finansieringsselskaper, helseorganisasjoner og andre bedrifter og organisasjoner som krever et høy nivå for personvern og datasikkerhet.

Juridisk bindende

I henhold til EU-direktivet er digitale signaturer juridisk bindende. Det er alltid mulig å bekrefte hvem som har signert dokumentet, når det ble signert og hva som ble skrevet under på. Digital signatur kobler digitalt sammen dokumentet og den som skal signere det. Det signerte dokumentet bekreftes med BankID eller BankID på mobil.

Les mer: Digital signatur og lovverk

IF

Vil du se hvordan tjenesten fungerer i praksis?